Forside  »  Om os Print    

 

Om Danske Fragtmænd

 

Hos Danske Fragtmænd ved vi, at effektiv distribution af færdigvarer samt halvfabrikata er en afgørende konkurrenceparameter for virksomheder. Det er ikke uden grund, at 40.000 erhvervskunder har valgt os som deres kompetente logistikpartner.

 

Danske Fragtmænd kan tilbyde et komplet sortiment af logistikløsninger til erhvervslivet inden for alle brancher og for såvel store som mindre virksomheder. Vi leverer overalt i Danmark fra dag-til-dag, tilstræber optimal vejledning og hjælp til vores kunder og udfører maksimal skånsom godshåndtering.

 

Danske Fragtmænd i tal:

 

  • 3.000 medarbejdere
  • 1.600 lastbiler
  • 8,8 mio. forsendelser årligt
  • 24 fragtterminaler
  • 27 lagerhoteller
  • 40.000 erhvervskunder

 

Ingen fremtid uden fortid

 

Grundstenen til Danske Fragtmænd blev lagt for mere end 100 år siden, hvor fragtmænd i stigende grad begyndte at specialisere sig i transport mellem købstæderne og etablerede de første egentlige fragtruter. Dengang foregik transport med hestevogn eller tog.

 

Andelstanken

 

I nyere tid var det med de tre fragtmandsforeninger på Sjælland, Fyn og i Jylland, at Danske Fragtmænd som forretningsenhed begyndte at gøre sig gældende. Vores logo består af tre hjul, og hvert af disse repræsenterer én af de tre landsdele.
 

I 1990 blev andelsselskabet Danske Fragtmænd a.m.b.a. stiftet, og andelstanken udgjorde forretningsgrundlaget for Danske Fragtmænd.

 

I 2000 købte Danske Fragtmænd hovedkonkurrenten DSB Stykgods og inkorporerede virksomheden i eget produktionsapparat. Det styrkede Danske Fragtmænds system yderligere.

 

Nye tider – ny rute- og terminalstruktur

 

I september 2007 stiftedes Danske Fragtmænd A/S, og alle kompetencer blev samlet i én slagkraftig organisation, herunder de 23 tidligere decentralt ejede fragtcentraler. På generalforsamlingen i april 2010 kunne vi tilføje endnu kapitel til Danske Fragtmænds lange historie, da beslutningen om en ændring af den hidtidige rute- og terminalstruktur blev taget. Den gamle struktur havde tjent Danske Fragtmænd godt, men var ikke længere tidssvarende eller gearet til fremtidens krav til effektiv og miljørigtig levering. Den nye rute- og terminalstruktur var endelig på plads i 2013.


Bring AS


På generalforsamlingen den 13. april 2013 kunne vi tilføje endnu kapitel til Danske Fragtmænds lange historie, da indgåelsen af et strategisk samarbejde med Posten Norge og dennes datterselskab Bring AS blev vedtaget.  På nuværende tidspunkt er 34 % af aktieposten ejet af Posten Norge, og det er parternes forventning, at hele aktieposten i Danske Fragtmænd A/S på sigt skal overtages. 

 

Bog

 

Er du interesseret i Danske Fragtmænds historie, kan du købe bogen ”Danske Fragtmænd – Gennem 100 år” (200,-). Bogen er rigt illustreret og skildrer fragtmændenes liv igennem et århundrede samtidig med, at Danmarks historie og udvikling i samfund og infrastruktur levende fortælles. Ring til Danske Fragtmænds hovedsæde på T 7252 0000 og bestil et eksemplar.


 

Danske Fragtmænd A/S Tomsagervej 18 8230 Åbyhøj E-mail: fragt@fragt.dk