Ny medarbejderapp skal styrke fællesskabet i Danske Fragtmænd

11. december 2019

Mandag den 2. december kunne Danske Fragtmænd lancere en ny medarbejderapp, der i fremtiden skal være virksomhedens primære kommunikationskanal. Formålet med appen er at optimere den interne kommunikation ved at gøre informationerne og nyhederne lettilgængelige samt mere målrettede og rettidige.

Den primære årsag til appen skyldes store udfordringer med at kommunikere med virksomhedens timelønnede medarbejdere, der ikke har adgang til en arbejdsmail eller arbejder ved en computer. Som logistikvirksomhed har Danske Fragtmænd rigtig mange timelønnede, og derfor har virksomheden undersøgt mulighederne for en ny løsning, så også de timelønnede har adgang til samme informationer som funktionærerne.

Det har stor betydning, at alle ansatte er orienteret om, hvad der sker i Danske Fragtmænd, og hvordan det går med forretningen. Når vi kan se, at stort set alle danskere ejer en smartphone, fandt vi det oplagt at gøre brug af en app. På den måde kan vi ramme alle uanset, hvor de befinder sig, eller hvad de arbejder med, fortæller kommunikationschef Henriette Aagaard og forklarer, at appen også er lavet i en pc-version.

Danske Fragtmænd har medarbejdere fordelt over hele landet, og derfor skal appen ligeledes være med til at knytte dem tættere sammen på tværs af afdelinger og lokationer.

Vi har prioriteret, at kommunikationen i appen kan gå begge veje. Det gør den ved, at brugerne har mulighed for at interagere med opslagene i form af at synes godt om eller kommentere. Det kan være med til at styrke de personlige relationer på tværs af Danske Fragtmænd. Samtidig har brugerne på ”Den sociale væg” mulighed for selv at dele gode oplevelser, nyttige tips eller vigtig information med resten af kollegaerne. På den måde har alle ansatte uanset stilling mulighed for at få deres stemme hørt, hvis de har noget på hjerte, fortæller Henriette Aagaard.

I sine driftsselskaber på 27 lokationer har Danske Fragtmænd i alt 1.129 medarbejdere, hvor cirka 700 er timelønnede.