8 ting du skal overveje, inden du vælger en national transportør

28. april 2021

Når virksomheder skal finde en ny transportør, kan det være rigtig svært at vælge mellem de mange muligheder, der er på markedet. Nogle er gode til det ene, mens andre er gode til noget andet. Derfor er det vigtigt, at I som virksomhed får afklaret jeres behov, inden I går i gang. Jo flere overvejelser I har gjort jer på forhånd, desto større er chancen også for, at I finder en god og langtidsholdbar samarbejdspartner

Jeg har arbejdet i transportbranchen siden 1981, og i de seneste 9 år som salgsdirektør i Danske Fragtmænd. På baggrund af min erfaring lister jeg her otte ting, I skal overveje, inden I vælger en national transportør. Forhåbentligt kan det gøre det nemmere for jer at finde den transportør, som bedst muligt matcher jeres virksomhed.

1. Leveringsbehov
Leverer I til kunder i hele landet, eller er det kun i lokalområdet? Skal det være dag-til-dag-levering, eller kan I godt nøjes med at sende et par gange om ugen? Det er alt sammen noget, som I er nødt til at afklare, inden I undersøger markedet.

2. Den rette kapacitet
Det er sjældent omkostningsfrit at skifte transportør, og derfor er I nødt til at tænke langsigtet. Af den grund er I nødt til at overveje, om transportøren har den fornødne kapacitet til, at I som virksomhed på sigt har plads til at vækste. Vær også opmærksom på, om transportøren også i spidsbelastningsperioder kan opretholde kvaliteten.

3. Sporing af godset
At kunne spore godset under hele transportforløbet skaber gennemsigtighed i jeres samarbejde med transportøren og forholdet til jeres kunder. Ikke mindst er det for kunderne en god service, at de kan se, hvor godset befinder sig, og hvornår det ankommer. Sørg derfor for at finde en transportør, der kan tilbyde dette.

4. Tidsleveringer
Hos mange transportører er det muligt at bestille leveringer i faste tidsintervaller eller til et bestemt tidspunkt. Det giver både jer og jeres kunder mulighed for at få leveret varerne, når det bedst passer ind i arbejdsdagen.

5. Omtanke for miljøet
Selvom transportbranchen aldrig bliver fuldstændig klimavenlig, kan I stadig overveje, om transportøren viser omtanke for miljøet. Undersøg blandt andet hvad de gør for at udnytte bilerne, så de undgår at køre tomkørsel, og hvor gode de er til løbende at udskifte materiel, så det er mest muligt miljøvenligt.

6. Sene afhentningstidspunkter
I kan med stor fordel finde en transportør, der er i stand til at tilbyde sene afhentningstidspunkter. Det gør, at jeres kunder er i stand til at bestille sent på dagen, mens I som virksomhed får mulighed for at plukke flere ordre. Det giver både jer og jeres kunder konkurrencemæssige fordele.

7. Mulighed for one-stop-shopping
Flere transportører er i stand til at tilbyde en bred palet af logistikydelser. Hvis I udover transport også har behov for eksempelvis lagerhotel, krandistribution, natlevering eller kurérkørsel, kan I derfor passende finde en transportør, der kan tilbyde alle disse ydelser. Det giver mere fleksibilitet i jeres samarbejde.

8. Fragt af farligt gods
Hvis I fragter farligt gods (ADR), skal I være opmærksom på, at der er en lang række regler og procedurer, som I er nødt til at opfylde. I skal blandt andet sikre, at din transportør kan behandle farligt gods efter reglerne for frimængde, afmærkning, samlæsning og dokumentation gennem hele transportforløbet.

Vil I vide mere?
Klik her for at læse mere om Danske Fragtmænds produkter og løsninger.


Skrevet af Peter Sørensen
Salgsdirektør, Danske Fragtmænd