Barsel har aldrig været hindring for min karriere i Danske Fragtmænd

14. august 2023

Sofie Svane er netop gået på barsel og venter sit andet barn til august. I april måned fik hun ny stilling og kan nu kalde sig for projekt- og strategichef i Danske Fragtmænds salgsafdeling. Men arbejdslivet i Danske Fragtmænd er startet et helt andet sted i virksomheden.

- Jeg startede i Danske Fragtmænd som studentermedhjælper i Analyseafdelingen, og senest har jeg arbejdet i Digitaliseringsafdelingen, hvor jeg hovedsageligt har beskæftiget mig med forretningsudvikling og har været bindeled mellem IT og forretningen. Der, hvor jeg er landet nu, er noget helt nyt. Jeg kunne lige så godt være startet i en anden virksomhed. Jeg skal lære nye mennesker og ord at kende, og jeg skal se tingene ud fra et helt andet perspektiv nu, fortæller projekt- og strategichef Sofie Svane.


Sofie Svane er ny projekt- og strategichef hos Danske Fragtmænd

Da Sofie Svane tilbage i april måned fik tilbudt jobbet som projekt- og strategichef, takkede hun dog i første omgang nej tak. Hun var nemlig gravid, men var ikke særlig langt henne i graviditeten og havde derfor endnu ikke offentliggjort den.

- Det var en meget svær situation for mig at stå i. Jobbet lød utrolig spændende og som en god og unik mulighed for mig og mine karrieredrømme. Men samtidig synes jeg ikke, at jeg kunne takke ja tak til stillingen. Jeg skulle jo inden længe på barsel og fortalte derfor vores salgsdirektør Maria, at jeg var gravid og derfor ikke kunne tage imod tilbuddet. Marias respons var dog, at hun ikke så det som et issue, og at jeg derfor skulle gå hjem og genoverveje min beslutning. Jeg endte med at takke ja tak til stillingen, og jeg er meget glad for Marias tilgang til min graviditet.

Langt de fleste kvinder skal på et eller andet tidspunkt i løbet af deres karriere på barsel, og det betyder ofte flere måneder væk fra deres arbejdsplads. Men Sofie Svane, der også fik sit første barn i ansættelsen hos Danske Fragtmænd, er ikke bekymret for at skulle på barsel og tiden derefter.

- Jeg oplever ikke, at barsel er og har været en hindring for min karriere i Danske Fragtmænd. Til trods for, at jeg lige nu er et sted i mit liv med små børn, har jeg altid fået værktøjerne og mulighederne til at kunne udvikle mig i virksomheden. I Danske Fragtmænd bliver man ikke set anderledes på, fordi man har små børn og derfor har større behov for mere fleksibilitet i hverdagen. Danske Fragtmænd er en virksomhed, hvor work-life-balance bliver prioriteret højt. Jeg har også flere kvindelige ledelseskollegaer, der har fået børn undervejs i deres karriere hos Danske Fragtmænd. Jeg går derfor på barsel med en god mavefornemmelse af, at der også denne gang venter mange spændende projekter og selvudvikling forude, når jeg er tilbage igen.

Ligestilling på arbejdsmarkedet mellem mænd og kvinder har særligt de seneste år fået meget opmærksomhed, og i august 2022 ændrede regeringen barselsorloven, hvor flere uger blev øremærket faren. I kølvandet på den ændring besluttede ledelsen i Danske Fragtmænd at forbedre virksomhedens barselsvilkår, hvor både mor, far og medforældre nu får 24 ugers betalt barsel. For Sofie Svane betyder det yderligere 10 ugers betalt barsel sammenlignet med, da hun fik sit første barn.

- Det betyder rigtig meget for vores familie, at jeg nu får 24 ugers betalt barsel. Det giver en anden ro og færre bekymringer på et tidspunkt i sit liv, hvor mange andre tanker og bekymringer fylder. Derudover synes jeg også, at det er stærkt af Danske Fragtmænd at gå forrest i transportbranchen og arbejde for mere lige vilkår mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet, fortæller Sofie Svane afslutningsvis.