Danske Fragtmænd opruster med spritnye lagerfaciliter på Aalborg havn

16. februar 2021

Port of Aalborg har netop indgået en aftale med Danske Fragtmænd om opførelse af et nyt lagerbyggeri på 16.000 kvadratmeter i erhvervsområdet ved Østhavnen i Aalborg. Det nye byggeri skal opføres i forlængelse af Danske Fragtmænds nuværende faciliteter og samle transportørvirksomhedens lageraktiviteter i Aalborg.

Vækst og fremgang for Danske Fragtmænd har affødt et behov for yderligere lagerkapacitet og forbedret logistik – et behov, som Port of Aalborg nu er med til at opfylde med en netop indgået aftale om opførelse af et nyt 16.000 kvadratmeter lager i erhvervsområdet ved Østhavnen i Aalborg.

Udvidelsen giver os mulighed for at samle vores aktiviteter på en fælles lokation og på den måde skabe synergi i vores interne logistik. Udover at samle vores lagerhotel, krandivision og håndtering af stykgods, der alle er områder i vækst, skal de udvidede kvadratmeter også danne rammen om et helt nyt pakkesorteringsanlæg, som vi netop har investeret i, siger Bo Kristensen, terminalchef hos Danske Fragtmænd Aalborg.

Den nye lagerbygning til Danske Fragtmænd skal opføres på en grund ejet af Port of Aalborg, som også er bygherre på projektet. Byggeriet er en videreudvikling af Port of Aalborgs Harbour Storage-haller, som der gennem de senere år er opført og udlejet syv af i Østhavnen. Harbour Storage er universalhaller, der kan rumme de fleste typer lejere inden for lager-, logistik- og lettere produktionsfaciliteter med mulighed for individuel tilpasning. Lagerbygningen til Danske Fragtmænd bliver blandt andet forberedt til indvendig krankørsel.

Vi er meget glade for samarbejdet med Danske Fragtmænd, som længe har været en vigtig spiller på Østhavnen, og vi ser frem til, at vi med opførelsen af yderligere lagerkapacitet kan bidrage til at understøtte deres positive udvikling, siger Jeppe Faber, commercial manager hos Port of Aalborg.

Det nye lagerbyggeri opføres i forlængelse af Danske Fragtmænds nuværende faciliteter på Rørdalsvej.

Gode muligheder for udvidelser
Hos Danske Fragtmænd er netop muligheden for at kunne udvide en væsentlig årsag til placeringen på Østhavnen.

Vi har et rigtig godt og langvarigt samarbejde med Port of Aalborg. Vi har en god dialog om vores behov og sætter stor pris på muligheden for at kunne ekspandere i området. Vi tror på, at Aalborg og Nordjylland kan være med til at ruste os til fremtiden og nye kunder, og det er en væsentlig grund til, at vi har valgt at udvide på Østhavnen, lyder det fra Bo Kristensen.

Entreprenøren bag de nye lagerbygninger skal findes via et EU-udbud. AK83 Arkitekter er totalrådgivere på projektet i samarbejde med rådgivende ingeniørfirma Frandsen og Søndergaard. Det er forventningen, at byggeriet påbegyndes inden sommerferien.