Danske Fragtmænds medarbejderapp får en Tinder-funktion

1. april 2020

Danske Fragtmænd lancerer i uge 16 en ny datingfunktion på sin medarbejderapp, der skal hjælpe medarbejderne med at finde kærligheden på arbejdspladsen. Funktionen er lige nu i sin testfase, hvor den bliver testet af en gruppe repræsentativt udvalgte medarbejdere.

OBS: Dette er en aprilsnar!

Da Danske Fragtmænd i december lancerede sin medarbejderapp, var en datingfunktion ikke på tegnebrættet. Et kort historisk tilbageblik tydeliggjorde en tendens, der har dannet grundlaget for det nye tiltag.

Gennem historien har vi set eksempler på, hvordan folk møder kærligheden, når de bliver ansat i Danske Fragtmænd. Det gælder selvfølgelig både kærligheden til virksomheden, men ikke mindst også til en kollega, som man får et særligt godt forhold til. Kloge hoveder mener, at man kan leve af kærlighed og kildevand, og eftersom vi har rigeligt med kildevand, vil vi også gerne nu hjælpe med kærligheden, udtaler administrerende direktør Jørn P. Skov.

Medarbejderappen har fået en fremragende modtagelse og bliver flittigt brugt, og derfor har Danske Fragtmænd udviklet en ny funktion, hvor virksomhedens medarbejdere har mulighed for at oprette sig, tilføje præferencer og interesser og derefter ”swipe” til enten højre eller venstre.

Tinder er jo simpelthen blevet så populært i disse år, så de må jo gøre et eller andet rigtigt, og derfor besluttede vi os for at sigte efter at skabe en brugerflade og interface som deres. Dog har vi naturligvis tilpasset den en lille smule til Danske Fragtmænd og transportbranchen, hvorfor man for eksempel ikke ”swiper” men ”dytter”, mens det hedder ”Du har lavet en parallelparkering” fremfor ”Du har fået et match”, forklarer Jørn P. Skov fortsat.

Testforløb lover godt
Appen overgik i forrige uge fra udviklingsfase til testfase, hvor en række repræsentativt udvalgte medarbejdere i Danske Fragtmænd i øjeblikket er ved at teste den nye funktion igennem.

Vores medarbejdere spænder fra 18 år til op over de 70 år, hvilket naturligvis skaber en udfordring, eftersom de unge nærmest er født ind i Tinder, hvorimod det ikke fandtes i vores andres ungdom og dermed er et helt ukendt fænomen for os. Derfor har vi virkelig arbejdet på at skabe en funktion, som alle er trygge med, og derfor er det skønt at læse de tilbagemeldinger, som testpersonerne har indsendt hidtil. Det tegner godt, fortæller Jørn P. Skov.

Hos HR-afdelingen er man også begejstrerede for det nye tiltag, da man mener, at det vil skabe forhøjet glæde på arbejdspladsen.

Der er intet i vores ansættelsesforhold, der siger, at kollegaer ikke må finde sammen. Det er dog klart, at kærlighedsforholdene ikke må gå udover selve arbejdet, men har vi fuld tiltro til, at vores medarbejdere er i stand til selv at administrere amorinerne og kontrollere dem. ”All you need is love” sang The Beatles for over 50 år siden, hvilket stadig gør sig gældende den dag i dag, så det er skønt at hjælpe den på vej, forklarer HR-chef Frederik Madsbjerg.

Det er planen, at funktionen bliver lanceret i uge 16, når testforløbet er blevet evalueret. Alle medarbejdere vil modtage en pushmeddelelse på appen, når funktionen er i luften