Fra kundeservicemedarbejder til teamleder i driften

29. september 2023

Mette Holmann Jørgensen stoppede efter tre år i Danske Fragtmænds kundeserviceafdeling i 2018, hun havde brug for at prøve noget nyt. I dag arbejder hun som teamleder i driften hos Danske Fragtmænd Odense.

Et udlandsophold og et job som lagermedarbejder hjalp Mette Holmann Jørgensen frem til en erkendelse af, at et stillesiddende kontorjob ikke var det rigtige for hende. Hun havde brug for et job, hvor hun kunne bruge sin krop fysisk. Netop det fik Mette Jørgensen mulighed for i 2021, da hun blev kontaktet af en tidligere kollega fra Danske Fragtmænd.


Mette Holmann Jørgensen er teamleder hos Danske Fragtmænd Odense

- Jeg havde jo svoret, at jeg aldrig skulle tilbage til Danske Fragtmænd. Så da de ringede for at høre om, jeg kunne tænke mig et job som områdeansvarlig ved Danske Fragtmænd Odense, var jeg meget i tvivl. Samtidig så jeg det som en spændende udfordring, så jeg endte med at takke ja tak til stillingen, fortæller Mette Holmann Jørgensen.

Efter et halvt år som områdeansvarlig fik Mette Holmann Jørgensen tilbudt stillingen som teamleder i driften. Et job, som hun ikke umiddelbart havde nogen erfaring med, da hun ikke tidligere havde haft ledelsesansvar og ej heller kunne læsse en trailer.

- Jeg aner ikke, hvordan man læsser en trailer. Men det har mit team heldigvis helt styr på. Til gengæld kan jeg flytte gods og hjælpe til ved pakkeøen, når der er behov for det. Og jeg kan godt lide kombinationen af det fysiske arbejde og de ledelsesmæssige opgaver. Jeg havde ingen ledererfaring, og i de første mange måneder var det hårdt at stå som ny ung leder med et stort team under sig. Heldigvis har alle taget rigtig godt imod mig, og jeg lytter meget til de inputs, mit team giver mig.

Som virksomhed ønsker Danske Fragtmænd at være en arbejdsplads, hvor der er gode muligheder for udvikling. Det gælder både horisontalt og vertikalt. Netop det er Mette Holmann Jørgensens karriere i Danske Fragtmænd et godt eksempel på.

- Det er fedt, at man ikke er låst fast i en afdeling. Det har været rigtig godt for mig at flytte ud i driften. Derudover er jeg også meget taknemmelig for, at jeg har fået mulighed for at tage en lederuddannelse og udvikle mig som leder. Jeg synes, at ledelse er spændende. Det motiverer mig at se det sammenhold, som vi er ved at få skabt på mit team.

Lederuddannelsen, som Mette Holmann Jørgensen er ved at tage, er en ekstern lederuddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Men da antallet af lederstillinger i Danske Fragtmænd er begrænsde, skal den horisontale udvikling i den kommende tid også have et øget fokus. HR-udviklingschef Frederik Madsbjerg fortæller:

- Tidligere har vi ikke gjort så meget ud af at fortælle om udviklingsmulighederne på tværs af Danske Fragtmænd. Ofte er vi tilbøjelige til altid at tænke vertikalt, når en medarbejder giver udtryk for et ønske om at avancere eller udvikle sig. Her skal vi i fremtiden være bedre til at synliggøre de muligheder, der er på tværs af Danske Fragtmænd.

Foruden Danske Fragtmænds obligatoriske lederuddannelse tilbyder Danske Fragtmænd forskellige interne og eksterne kurser, der er målrettet de kompetencer og færdigheder, medarbejderne kan få brug for i Danske Fragtmænd.