Det gode partnerskab er afgørende for Hiltis valg af transportør

26. juni 2023

Vanskelige leveringsforhold på byggepladser og hurtig værktøjsservice kræver en fleksibel og samarbejdsvillig transportør.

Som navnet Danske Fragtmænd nok antyder, er størstedelen af vores forretning i Danmark. Men mange ved formodentlig ikke, at Danske Fragtmænd også har kunder og aktiviteter i Sverige. Hilti er én af de kunder, og vi henter dagligt tre til fire læs til og fra deres lager i Malmø via vores terminal i Taastrup. Derfra transporter vi varerne, gennem vores landsdækkende rutenet, ud til Hiltis butikker og kunder i Danmark. Varerne er ude ved kunderne senest dagen efter, at ordren er afgivet og i Hiltis butikker inden klokken 07.00.


Sanna Lönqvist er Hiltis transportmanager for Sverige og Danmark

Hilti har været kunde hos Danske Fragtmænd i knapt ti år og har netop forlænget aftalen i yderligere to år. Hvis man spørger Hiltis transportmanager for Sverige og Danmark Sanna Lönqvist, er der heller ingen tvivl om, at samarbejdet med Danske Fragtmænd er det helt rigtige.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Danske Fragtmænd. De klarer alt fra pakker, paller og langgods til farligt gods. De leverer dag til dag, og de kender vores forretning og vores produkter rigtig godt. Normalt er det også den samme chauffør, der af flere omgange afhenter varerne på vores lager i Malmø. Han er derfor vant til at samarbejde med vores personale på lageret og kender vores læsseforhold, og det har en stor betydning.

For nyligt har Danske Fragtmænd også overtaget Hiltis reparationsforsendelser til Sverige fra deres tidligere leverandør på området. En meget vigtig del af Hiltis servicekoncept er hurtig reparation af deres værktøj. Det betyder, at hvis en håndværker oplever et nedbrud på sit værktøj ude på byggepladsen, skal det være retur inden tre dage. Danske Fragtmænd skal derfor hente værktøjet indenfor 24 timer og transportere det til Sverige, hvorefter Hilti reparerer det og sender det retur til håndværkeren. Faktisk havde Hilti i første omgang planlagt at bruge en anden transportør til opgaven, men kort før go live, valgte den transportør at springe fra.

- Vi skulle finde en anden løsning hurtigt, så vi ikke stod med et helt værksted uden maskiner at reparere. Vi kontaktede derfor Danske Fragtmænd og bad om hjælp. Inden ugen var omme, havde Danske Fragtmænd oprettet en helt ny proces og var parate til at hente kundernes reparationer rundt om i Danmark og aflevere dem tidligt om morgen i Sverige. Løsningen var endda papirløs, som normalt ikke er kutymen i transportbranchen. Danske Fragtmænd forstod, hvor kritisk løsningen var for vores forretning, og de gik all in for at løse opgaven. Det viser, hvor stærkt et partnerskab vi har, fortæller Sanna Lönqvist.

Mange af Hiltis forsendelser sker på netop byggepladser til forskellige håndværkervirksomheder, og ofte er leveringsforholdene her vanskelige på grund af eksempelvis dårlige adgangsforhold. Hiltis forsendelser er også kostbare og må derfor ikke blot udleveres til en tilfældig håndværker på byggepladsen. Chaufførerne skal sikre, at det er det rigtige firma, som kvitterer for forsendelsen. En opgave, som Sanna Lönqvist mener, at Danske Fragtmænd løser rigtig godt.

- Danske Fragtmænd klarer det bedre, end hvad der teoretisk burde være muligt. Og hvis der er problemer med en leveringsadresse, går vi blot i dialog med Danske Fragtmænd, og så løser de det.

Selvom pris, leveringshastighed og et omfattende rutenetværk er vigtige parametre for Hilti i valg af transportør, er netop partnerskabet og viljen til hele tiden at forbedre sig ikke til at komme udenom.

- For Hilti er pris, netværk og hastighed afgørende, men værdier og partnerskab betyder også en del. Vi vil hele tiden gerne gøre tingene ’a bit better’, og det vil Danske Fragtmænd heldigvis også. Vi har netop lanceret vores nye strategi, og den vil vi inden længe præsentere for Danske Fragtmænd. Hvis vi skal nå vores mål, er det afgørende, at Danske Fragtmænd, som en af vores vigtigste leverandører, kender til og understøtter vores strategi, udtaler Sanna Lönqvist afslutningsvis.