Nekrolog: Tidligere fragtmand Ove Pedersen har kørt sin sidste tur

1. november 2021

Tidligere fragtmand Ove Pedersen gik natten til fredag bort i en alder af 71 år efter længere tids sygdom.

Ove Pedersen startede som chauffør i 1971 hos Stykgodstransporten/Kurt Neimann, Randers. I 1975 tog Ove Pedersen et stort skridt mod livet som fragtmand, da han overtog fragtmandsruten Randers-Fredericia fra Lund Christensen. Sidenhen fulgte overtagelsen af fragtmandsvirksomheden Svend Laursen og Søn over to omgange i henholdsvis 1997 og 2000 samt ruten Horsens-Randers af Martin Sand Sørensen og ruten Randers-Tønder af Verner Rytz Jensen.

De fleste kendte Ove Pedersen som en mand med stålfaste meninger og store visioner, og selvom de måske ikke altid var lige populære, så har de i hans virke som fragtmand og bestyrelsesmedlem for Fredericia Fragtcentral været med til at skabe vigtige forandringer. Det var også Ove Pedersens visionære tilgang, der førte til fusionen i 2010 mellem Bach & Søn Fragt A/S og Ove Pedersen A/S. Hans tanke var dengang, at de to fragtmandsvirksomheder ville stå langt stærkere i fremtiden end hver for sig. En vision som sidenhen har vist sig at være den helt rigtig retning at gå.

Ove Pedersen var en hård og krævende arbejdsgiver, men han gik altid forrest og var meget vellidt blandt de ansatte og virksomhedens kunder. Hans hjerte brændte for fragt og Danske Fragtmænd, og det var yderst sjældent, at man så Ove Pedersen uden sin fragtmandsjakke.

Selv efter Ove Pedersen overdrog ledelsen af forretningen til den yngre generation, deltog han aktivt i de daglige gøremål og tog også gerne en fragttur i lastbilen. Dog medførte de sidste års sygdom, at Ove Pedersen ikke længere var i stand til at hjælpe til i virksomheden på fuld tid. Interessen for virksomheden forsvandt dog aldrig, og helt frem til sin død var Ove Pedersens engagement i virksomheden højt.

Ove Pedersen efterlader sig sønnerne Carsten Dybbøl Pedersen og Flemming Dybbøl Monberg, der har været med i virksomheden siden 1995 og 1998 og i dag driver den sammen med familien Bach.

Begravelsen finder sted lørdag den 6. november kl. 11.00 i Voerladegård Kirke. Efter Ove Pedersens ønske vil der være efterfølgende være pålægsbuffet og håndbajere på Pejsegården, Søndergade 112, 8740 Brædstrup.

Ære være Ove Pedersens minde.