Søren skiftede hjemmekontoret ud med et grønt kontorfællesskab hos Danske Fragtmænd

26. marts 2024

Med et ønske om at bringe samtaler om bæredygtighed ned i børnehøjde stiftede Søren Andreas Buchreitz i 2022 virksomheden Tree From Me ApS. Sidste år skiftede han de lange arbejdsdage alene på hjemmekontoret ud med et kontorfælleskab for grønne startups på Danske Fragtmænds terminal i Aarhus.

Allerede i gymnasietiden viste Søren interesse for iværksætterlivet. Han startede sin første virksomhed, hvor han solgte eksklusivt kontorinventar, mens han gik i gymnasiet. Men salg af andres produkter var ikke det, Søren brændte for:

- Jeg ville gerne skabe mit eget produkt med fokus på at bidrage til en grønnere fremtid. Det fik mig til at tænke på dengang, jeg som barn fik et diplom af min farmor, som fortalte, at jeg havde plantet et træ i Bolivia. Jeg var lidt træt af, at jeg ikke selv havde været med til at plante træet. Det var starten for Tree From Me ApS, indleder Søren.


Tree From Me ApS holder nu til på Danske Fragtmænds terminal i Aarhus.

Med børnebogen Noas Have ønsker Tree From Me ApS at lære børn om bæredygtighed, fotosyntese og biodiversitet. Sammen med bogen får man tre små kuverter med skovfyr frø, som børnene selv kan plante og se vokse sig store. Børnene får også et diplom, de kan udfylde og hænge op, når de har sået frøene.

- Jeg synes, det er vigtigt at implementere jordnære og bæredygtige værdier i børns opvækst. Hele pointen er, at det er nemmere at indføre bæredygtige handlinger i en tidlig alder. Hvis de kan få en interesse for det allerede i barndommen og have samtaler om bæredygtighed ved middagsbordet, kan det forhåbentlig være med til at forme deres adfærd resten af livet, uddyber Søren.


Sammen med børnebogen Noas Have får man skovfyr frø og et diplom.

I juni 2023 startede Danske Fragtmænd en kampagne på LinkedIn, med henblik på at finde grønne startups til et kontorfællesskab på terminalen i Aarhus. Det var det opslag, der fik Søren til at række ud til Danske Fragtmænd:

- En af mine kammerater sendte opslaget til mig. Dengang arbejdede jeg hjemmefra, og det var svært at holde arbejde og privatliv adskilt. Danske Fragtmænds kontorfællesskab var en oplagt mulighed for mig, og det har været fantastisk at komme ind i et miljø, hvor jeg kan spare med iværksættere fra vidt forskellige industrier, fortæller Søren.

Udover Søren og Tree From Me ApS er virksomhederne Steeltronix ApS, Kasparium ApS og Mikkelsen Innovation ApS også flyttet ind i kontorfællesskabet. Virksomhederne deler nu lokation med Danske Fragtmænds bæredygtighedsafdeling, hvilket har åbnet op for en løbende dialog og mulighed for sparring:

- Vi havde nogle tomme kontorlokaler på terminalen i Aarhus. Vores mål var at skabe et miljø, hvor små, grønne startups kunne vokse og trives ved at tilbyde dem adgang til et kontorfællesskab, som er designet til at fremme udveksling af viden og erfaringer om bæredygtighed og grøn omstilling. Ved at sparre med innovative virksomheder, håber vi på at få nye perspektiver på vores arbejde med grøn omstilling, fortæller salgsdirektør i Danske Fragtmænd Maria Bohse Rosenbæk.