Danske Fragtmænd gav 300 børn trafikundervisning på Fars Dag

6. juni 2019

På Fars Dag den 5. juni var Danske Fragtmænd og Trafiksikkerhed i Øjenhøjde i Helsingør for at undervise i trafiksikkerhed. Her var trafiksikkerhedskampagnen en del af Fars Dag-arrangementet på Teknisk Museum, der tilbyder et væld af tilbud for alle teknik- og maskinglade.

Udover veteranbiler, robotter og segways stod den også på trafikundervisning, hvor især mødet med de store lastbiler var i fokus. Over 300 børn med forældre eller bedsteforældre var igennem dagen forbi lastbilerne til en snak om trafiksikkerhed, en tur op i førerhuset og en kort quiz omkring dagens læring. Herefter fik de alle en gavepose med reflekser, sikkerhedsveste og bolsjer, inden der blandt alle deltagere blev trukket lod om forskellige gaver.

Dette års sæson af Trafiksikkerhed i Øjenhøjde startede den 9. april på Åvangsskolen i Rønne, hvor 200 folkeskoleelever hjalp til med at skyde kampagnen i gang. Herefter har kampagnen flittigt besøgt danske folkeskoler, hvilket betød, at der inden for den første måned var blevet givet trafikundervisning og sikkerhedsveste til knap 3000 børn. Det næste dagsarrangement i kalenderen finder sted den 21. juni, hvor kampagnen besøger Hjørring Dyrskue.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde kører for 17. år i træk og har siden dens start givet undervisning til over 110.000 børn. Kampagnens partnere er Danske Fragtmænd, DTL Danske Vognmænd, Energiselskabet OK, Volvo Trucks Danmark A/S, Codan og Børneulykkesfonden, der alle finansierer og bidrager til kampagnen.