Danske Fragtmænd får flere kvinder på ledelsesgangene

12. marts 2018

Af de alt 145 ledere i Danske Fragtmænd er 28 af dem kvindelige. To af dem er indkøbschef Gitte Kalmar Jacobsen og økonomidirektør Anja Borup Grosen, som til daglig begge har deres gang på Hovedsædet i Aarhus. Få her deres syn på den kvindelige tilværelse på ledelsesgangene.


Økonomidirektør Anja Borup Grosen (til venstre) og indkøbschef Gitte Kalmar Jacobsen (til højre) på Hovedsædet i Aarhus.

At Danske Fragtmænd har mange mandlige medarbejdere er ikke til at komme udenom. Alligevel har kvinderne de seneste par år i højere grad fået arbejdet sig ind på ledelsesgangene.

- At være kvindelig leder i en mandsdomineret virksomhed er ikke rigtig noget, jeg tænker over. Jeg har aldrig nogensinde sigtet efter at blive leder. Det er bare kommet med tiden. Der opstår hele tiden nye ting, som man skal tage højde for, hvilket gør, at ikke to dage er ens. Jeg har fået verdens bedste job, som jeg føler mig tilpas i, indleder Gitte.

For hende ligger det hele i medarbejdernes kompetencer. Hun fortsætter: - For mig er det lige meget om det er kvinder eller mænd; bare man er kvalificeret, Man skal have jobbet, fordi man er dygtig nok til det. At man eksempelvis stiller krav til, hvor mange kvinder der skal være på bestyrelsesposter, tror jeg heller ikke på. Det skal handle om kompetencerne.

Hårdt arbejde betaler sig

Den tankegang er Anja helt enig i, for ifølge hende handler det i højere grad bare om hårdt arbejde: - For mig handler det bare om at arbejde bedst muligt. Jeg tror på, at så længe man arbejder hårdt nok, så skal det hele nok løse sig. Så må der rundt om mødebordet gerne jokes med, at man er eneste under 40 år og har et andet køn, for det ved alle jo egentligt godt er irrelevant.

Heller ikke for Anja har dét at blive leder været en decideret målsætning. Ligesom Gitte er muligheden kommet løbende, og så er det bare med at gribe den, når den opstår.

- At skulle ende med at være leder har ikke været et decideret mål. Det var ikke ligefrem noget jeg tænkte over, da jeg startede som studentermedhjælper for snart 11 år siden. Det var først, da muligheden opstod, at det blev et egentligt mål. Ved hver forfremmelse har jeg jo i forvejen siddet med mange af de arbejdsopgaver, som jeg på daværende tidspunkt fik ansvaret for, og derfor har hver overgang føltes naturlig. Selvfølgelig er det altid en stor mundfuld, men det er jo bare en ekstra udfordring, som man skal klare, fortæller Anja afslutningsvis.

Gitte Kalmar Jacobsen:
49 år, gift og har fire børn
Bosiddende i Aalborg-området
I Danske Fragtmænd siden 2012

Anja Borup Grosen:
33 år, gift og har to børn
Bosiddende i Aarhus-området
I Danske Fragtmænd siden 2007